3 grudnia 2021

Stanowisko MRiRW w przedmiocie stosowania przepisów dotyczących znakowania produktów pochodzenia zwierzęcego pozyskanych od świń

W związku ze zgłaszanymi przez Członków Stowarzyszenia wątpliwościami w zakresie znakowania produktów wędzonych tradycyjnie wyprodukowanych z mięsa świń pochodzących z obszarów objętych ograniczeniami II, III, korzystających z odstępstw w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi (WWA) -  poniżej publikujemy stanowisko Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w przedmiotowej kwestii (wraz z pismami Głównego Lekarza Weterynarii).  


Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu” lub zamkniesz to okno, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz przekazujemy informacje o tzw. cookies i o przetwarzaniu przez nas Twoich danych osobowych.
Klikając „Przejdź do serwisu” lub zamykając okno przez kliknięcie w znaczek X, zgadzasz się na poniższe.

Polityka Prywatności